Nikki Damen

Nikki Damen behaalde in 2004 een bachelor of arts aan het University College Utrecht, met als afstudeerrichting internationaal recht, mensenrechten en internationale betrekkingen. In het laatste jaar studeerde zij een semester aan de Universidad Complutense de Madrid. Aansluitend studeerde Nikki Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 rondde zij de master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk af. Tijdens haar master liep Nikki stage bij het Gerechtshof Amsterdam en in de advocatuur, en werkte zij als juridisch secretaresse bij een familierecht advocatenkantoor.

Nikki werkt sinds maart 2009 als advocaat. Eerst was zij bij Höcker Advocaten in Amsterdam verbonden aan de secties ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Zij adviseerde en procedeerde voornamelijk op het gebied van het verbintenissenrecht en ondernemingsrecht. Daarnaast trad zij op als faillissementscurator. 

Na zeven jaar bij Höcker Advocaten was Nikki eraan toe om vanuit een andere invalshoek met het recht bezig te zijn. In januari 2016 maakte zij een overstap naar Knoops’ advocaten, waar zij vanaf januari 2016 werkzaam is geweest op het terrein van het strafrecht. Sinds maart 2017 is zij in het kader van een samenwerking verbonden aan Knoops’ advocaten.

Nikki heeft speciale interesse in het advocaten-tuchtrecht. Zij is sinds 2013 plaatsvervangend griffier van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam.

Contactgegevens Nikki Damen
e  damen@damendekoning.nl
t   +31 (0)20 20 50 215

Damen & De Koning Advocaten - Nikki Damen