Marthe Schönau

Marthe Schönau studeerde Privaatrecht en Spaanse taal en cultuur in Amsterdam (Universiteit van Amsterdam) en Madrid (Universidad Autónoma de Madrid). Sinds 2010 is zij advocaat. Tot februari 2018 werkte Marthe bij advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam waar zij ervaring opdeed met procederen bij de gewone civiele rechter en in arbitrageprocedures bij het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI). In 2015 werkte zij in het kader van een secondment acht maanden bij de litigation afdeling van het Spaanse advocatenkantoor Cuatrecasas, Gonçalves Pereira in Madrid.

Marthe behandelt voornamelijk zaken op het gebied van het ondernemingsrecht en contractenrecht. Zij adviseert en procedeert over contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidskwesties. Handelsgeschillen, maar ook bestuurdersaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid en aandeelhoudersgeschillen behoren tot haar expertise.

Recent deed zij ervaring op met de aansprakelijkheid van accountants(kantoren) en het accountantstuchtrecht.

Marthe is een ervaren, hands-on en betrokken procesadvocate met oog voor de menselijke aspecten van een geschil.

Marthe is lid van de Vereniging voor Corporate Litigation, de Vereeniging Handelsrecht en zij is vaste medewerker van het Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht. Marthe spreekt vloeiend Spaans.

 

Specialisaties

(Beroeps)aansprakelijkheid van bestuurders en accountants, accountantstuchtrecht, handelscontracten, vennootschapsrecht, NAI-arbitrage.

Marthe heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten als hoofdrechtsgebied verbintenissenrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit gebied.

Contactgegevens Marthe Schönau
e   schonau@damendekoning.nl

Damen & De Koning Advocaten - Marthe Schönau