Over ons

Damen & De Koning Advocaten voert een brede civiele praktijk en behandelt ook zaken op het snijvlak van strafrecht en civiel recht.

In de advocatuur is het meer en meer gebruikelijk om je vanaf het prille begin in vergaande mate te specialiseren. In een samenleving die zo ingewikkeld is als de onze, lijkt dat ook bijna niet anders te kunnen.

Gecombineerde ervaringen
Toch hebben wij een andere keuze gemaakt. Niet vanuit de wat ouderwetse overtuiging dat je als advocaat alle soorten zaken moet kunnen behandelen, maar simpelweg omdat we door onze brede interesse niet konden en wilden kiezen. De advocaten van Damen & De Koning Advocaten hebben (gecombineerd) ervaring in het aansprakelijkheidsrecht, verbintenissenrecht, strafrecht, ondernemingsrecht, insolventierecht, vastgoedrecht, stakingsrecht, gezondheidsrecht en bestuursrecht. We hunkeren nog altijd naar meer; meer diversiteit, meer kennis, meer kwaliteit.

Intensieve samenwerkingen
Zaken laten zich bijna nooit geheel in één rechtsgebied dwingen. Onze brede achtergrond zorgt ervoor dat wij dwarsverbanden tussen rechtsgebieden herkennen en daarvan gebruik kunnen maken. Wij weten goed wat we kunnen én wat we niet kunnen. We werken daarom intensief samen met specialisten op verschillende (rechts)gebieden wanneer samenwerking geboden is.

We zijn trots op de advocaten die wij door onze uiteenlopende ervaring zijn geworden. Wat geboren is uit de gedachte om niet te kiezen voor een specialisme, heeft inmiddels de overtuiging opgeleverd dat het juist bijzonder waardevol is om complexe zaken te kunnen behandelen die gecombineerde kennis vragen van meerdere disciplines.

Damen & De Koning Advocaten - Over onsDamen & De Koning Advocaten - Over onsDamen & De Koning Advocaten - Over onsDamen & De Koning Advocaten - Over ons